Ruuti Rutkula

Ruuti Rutkula

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kanakoirien koulutuspäivä Nivalassa


Eilen oltiin siis Mika Harjun vetämässä ja Nivalan Eränkävijöiden järjestämässä koulutuksessa. Sieltä tarttui kyllä omaan taskuun mielenkiintoisia ajatuksia, toivottavasti osaan viedä niitä käytäntöön Korkin kanssa.   

Korkki pääsi heti alussa tekemään pysähtymisharjoituksia kyyhkyllä. Mika otti kyyhkyn käteen näytti sitä Korkille ennenkin vapautti sen lentoon. Korkki pomppi vähän kyyhkyn perään ja palasi sitten Mikan luo katselemaan, että mitä tässä tapahtui. Mika palkkasi Korkin siitä, kun tämä tuli takaisin ja uusi kyyhky kehiin. Tässä Korkin mutka puolittui ja mielellään palkan hakuun. Kolmannella kyyhkyllä Korkki jäi jo odottamaan makupalaa, samoin neljännellä. Harjoituksen tarkoitus oli opettaa koiralle, että vaikka lintu siivittää on ohjaajan luona aina mukavempaa. Jännää oli myös nähdä iltapäivällä reilu vuosikas koira, joka jäi heti odottamaan ohjaajalta palkkaa. Kyseiselle koiralle oli tehty samanlainen harjoite viimeksi alkusyksystä. Korkin ja Mikan harjoituksesta löytyy pieni video minin facebook-sivuilta ja instagrammista. 

Korkki-poika 12 viikkoa! 


Korkin toinen harjoite oli noutokoulutuksen alkeet ja tästä aiheesta jatkamme kotona rauhallisemmassa ympäristössä treenaamista. Korkki palkkautuu hyvin, joten aion kokeilla tätä tietä Ruutille tehdyn koulutusnoudon sijasta. 

Korkki karvadummyn kanssa, kuvat tapahtumasta otti Kaisu Seppä. 

Eilinen aiheutti sen, että tänä aamuna piti tilata www.suomenmetsästyskoirapalvelu.fi - sivuilta pari kaninkarvasta tehtyä dummya. 


Korkille löytyi myös oman kokoinen kaveri, kun treenejä oli tullut seuraamaan 11-viikkoinen karkkarinpentu Källi. Pitihän ne pikkupainit vetäistä :) 

Illalla palattiin ruotuun ja kävin vielä mutkan töissä. 


Ja aamulla oltiin jo Ruutin kans kunnon hikilenkillä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti